Bramboráky na 5 způsobů: Se sýrem, játry, slaninou i na sladko

  • Kategorie: Ženy

Milovaly je naše babičky, zbožňujeme je i my. Placky z brambor nemusejí být stále stejné. Zkuste je se sýrem, špenátem nebo na sladko.

Bramboráky se špenátem a čedarem

4 porce, příprava: 40 minut

6 velkých brambor typu B, 100 ml plnotučného mléka, 2 vejce, sůl a pepř, 5 stroužků česneku, 300 g čerstvého špenátu, 3 lžíce hladké mouky (dle potřeby), olej na smažení, 100 g čedaru

Oloupané a omyté brambory nastrouhejte, přidejte mléko, vejce, sůl, pepř a drcený česnek. Vmíchejte spařený a nakrájený špenát. Nakonec promíchejte s moukou, aby těsto pojilo. Smažte na oleji dozlatova a podávejte s čedarem.

Stránky: 1 2 3 4 5